Erfaren projektleder til stort projekt om verdensmål, ældre og biblioteker
Tænketanken Fremtidens Biblioteker søger alsidig, erfaren og skarp projektleder til at starte, styre, kommunikere og administrere et nyt spændende projekt i Tænketanken Fremtidens Biblioteker om verdensmål, ældre og biblioteker. Projektet er støttet af VELUX FONDEN.


Om jobbet I de næste 2 år og 4 måneder skal du opstarte og lede vores store projekt. Et projekt, der skal få flere ældre til at engagere sig i FN’s verdensmål med folkebiblioteket som omdrejningspunkt. For skal vi som samfund for alvor rykke i retning af at realisere verdensmålene, så bliver flere nødt til at skride til handling. Samtidig kan det styrke ældres trivsel og livskvalitet at handle i fællesskab sammen med andre om noget meningsfuldt. Indsatsen skal efter en udviklingsperiode udbredes til 30 biblioteker i hele landet. Du skal være den, der starter projektet op, udfolder projektbeskrivelse, holder fokus, sikrer fremdrift, håndtere projektadministration- og økonomi, samarbejdet med styregruppen og projekternes mange interessenter samt står for formidling og løbende dialog med fonden. Du får god mulighed for at præge både indhold og udvikling og være med til at forme projektet.
 

Der er tale om en nyoprettet stilling, og du bliver ansat i en projektansættelse på 2 år og 4 måneder. Du bliver en fast del af en lille dynamisk arbejdsplads sammen med lederen af Tænketanken, student, praktikant og tilknyttede konsulter, som har til huse hos Danmarks Biblioteksforening på Vartov, centralt i København.
Om dig Du har solid erfaring med projektledelse, gerne med store projekter, og du skal have lyst at arbejde med højaktuelle emner i spændingsfeltet mellem kultur, biblioteker, lokale fællesskaber og borgernes engagement i verdensmålene.
Du har flere års praktisk erfaring med projektledelse og -kommunikation og præsentation af resultater. Du behøver ikke at have kendskab til biblioteker, men gerne lyst og interesse i bibliotekers samfundsmæssige udvikling og betydning.

 

Som Tænketankens nye projektleder skal du:
• Have projektledelse værktøjer under huden og indsigter i projektfaser, tids-og økonomistyring, evaluering og afrapporteringer
• Arbejde systematisk og være både en god opstarter og afslutter
• Kunne motivere projektdeltagere i alle projektfaser og kunne involvere relevante ressourcer løbende
• Kommunikere klart og koncist både internt, eksternt og have mod på at sælge historien
• Styre mange forskellige interessenter og eksterne leverandører
• Fungere i en lille og travl organisation

 

Om Tænketanken Fremtidens Biblioteker:
Tænketanken arbejder for at genere ny viden og debat om bibliotekernes rolle og betydning i samfundet - både fagligt og politisk. Se mere om projektet og Tænketanken på www.fremtidensbiblioteker.dk
Ansøgningsfristen er den 18. januar klokken 12.00. Vi holder ansættelsessamtaler den 25. og 26. januar på Vartov i København eller på Microsoft-Teams. Vi håber, du kan starte den 1. marts 2021. Der er tale om en projektansættelse på fuld tid med fleksible arbejdsvilkår og løn- og ansættelsesvilkår efter aftale. Send en kort ansøgning og CV til leder af Tænketanken, Lotte Hviid Dhyrbye, lhd@fremtidensbiblioteker.dk.


Spørgsmål kan rettes til Lotte Hviid Dhyrbye på tlf.: 2763 1494, men først efter den 4. januar pga. juleferie.

Læs mere om projektet her