Tænketankens projekter og aktiviteter

Tænketanken Fremtidens Biblioteker tester, skaber viden og debat om, hvad fremtidens bibliotek skal indeholde. Vi undersøger, hvilke services der tilbydes, og hvilke behov der er i samfundet og hos brugeren, men også hvordan bibliotekerne udvikler en aktiv og naturlig position i opbygning og udvikling af fremtidens videnssamfund.

Læs om vores igangværende projekter ovenover, og se vores løbende begivenheder nederst på siden.

Vores resultater for projekterne bliver løbende publiceret her og via vores nyhedsbrev.

 

Hvad sker der i Tænketanken lige nu?

Fem greb til læselyst

Tænketanken har på baggrund af hele projektet om børns læse- og medievaner udgivet fem greb til at håndtere og forstå børne. Grebene er tiltænkt professioner, som til daglig arbejder med børn og læsning såsom bibliotekarer, skolelærer, PLC mm., men har også interesse for forældre.

Ny rapport om børns læsevaner

Nu er den samlet rapport om børns læsevaner 2017 udkommet i forbindelse med vores konference den 28. februar 2018. Denne rapport indeholder både en kvantitativ og kvalitativ undersøgelse af børn fra 3.-7. klasse

Konference "En generation af stærke læsere" 28. februar

Den 28. februar afholdes konferencen "En generation af stærke læsere: Børns læselyst & læsekultur" på baggrund af Tænketanken Fremtidens Bibliotekers rapport "Børns Læsning 2017".

 

Ny undersøgelse om børns læsevaner

Tænketankens undersøgelsen af børns læselyst 2017 er lige ved at være på trapperne. Følg Tænketanken på Facebook og få besked når rapporten offentliggøres.