Vores fokusområder

Bibliotekerne spiller en central rolle for en række vigtige velfærds– og samfundsområder.

Tænketanken sætter fokus på disse temaer og udfordringer, som tegner et billede

af nogle bredere tendenser og udviklingsspor for fremtidens biblioteker.

 

 

DET SOCIALE BIBLIOTEK

Det moderne bibliotek er ikke kun bøger og samlinger, men er også et socialt mødested og samlingspunkt. I kraft heraf, skaber Tænketanken debat om, hvilken rolle biblioteket spiller ift. sociale samfundsudfordringer som f.eks. integration, udsatte børnefamilier, ensomhed, udkantsproblematikker med mere.
Få et overblik over vores undersøgelser her

DET DIGITALE BIBLIOTEK

Fremtidens bibliotek er i stigende grad digitalt. Tænketanken undersøger adfærdsændring på biblioteket samt i samfundet, borgernes præferencer og sammenhængen herimellem. Derudover undersøger vi, hvordan det digitale bibliotek komplementerer det fysiske bibliotek.
Få et overblik over vores undersøgelser her

LITERACY

Læsning er en grundkompetence for læring og udvikling, og bibliotekerne spiller en central rolle for dannelsen af børns læselyst. Tænketanken skaber viden om børn og voksnes læseadfærd, digital påvirkning, vaner og mønstre gennem vores projekter med en lang række relevante aktører.
Få et overblik over vores undersøgelser her

DANNELSE OG DELTAGELSE

Det står i bibliotekslovet, at bibliotekets formål er at "fremme oplysning, uddannelse og kulturel aktivitet". Tænketanken sætter fokus på det moderne dannelsesbegreb, deltagelse, frivillighed samt kerneværdien, der fortsat er at formidle viden og læring ud til en bred del af befolkningen.
Få et overblik over vores undersøgelser her

FFU-Bibliotekerne

Fag,- Forsknings- og Uddannelsesbibliotekerne tilpasser sig kontinuerligt ændringerne i samfundet og uddannelsessektoren. Men hvilken fremtid skal de tilpasse sig? Gennem undersøgelse af brugere og de ansatte, skaber Tænketanken viden om aktuelle tendenser på FFU-biblioteksområdet.
Få et overblik over vores undersøgelser her