Vores fokusområder

Bibliotekerne spiller en central rolle for en række vigtige velfærds– og samfundsområder.

Tænketanken sætter fokus på disse temaer og udfordringer, som tegner et billede

af nogle bredere tendenser og udviklingsspor for fremtidens biblioteker.

 

 

Det Sociale Bibliotek
 

Det moderne bibliotek er ikke kun bøger og samlinger, men er også et socialt mødested og samlingspunkt. I kraft heraf, skaber Tænketanken debat om, hvilken rolle biblioteket spiller ift. sociale samfundsudfordringer som f.eks. integration, udsatte børnefamilier, ensomhed, udkantsproblematikker m.m.
Få overblik over vores undersøgelser her.

Det Digitale Bibliotek
 

Fremtidens bibliotek er i stigende grad digitalt. Tænketanken undersøger adfærdsændring på biblioteket samt i samfundet, borgernes præferencer og sammenhængen herimellem. Derudover undersøger vi, hvordan det digitale bibliotek komplementerer det fysiske bibliotek. 
Få overblik over vores undersøgelser her.

Literacy
 

Læsning er en grundkompetence for læring og udvikling, og bibliotekerne spiller en central rolle for dannelsen af børns læselyst. Tænketanken skaber viden om børn og voksnes læseadfærd, digital påvirkning, vaner og mønstre gennem vores projekter med en lang række relevante aktører.
Få overblik over vores undersøgelser her.

Dannelse og deltagelse

Det står i biblioteksloven, at bibliotekets "formål er at fremme oplysning, uddannelse og kulturel aktivitet". Vi sætter fokus på det moderne dannelsesbegreb, deltagelse, frivillighed samt kerneværdien, der fortsat er at formidle viden og læring ud til en bred del af befolkningen.
Få overblik over vores undersøgelser her.